Hyundai IONIQ 5 krijgt groter batterijpakket (2022)De strakke Hyundai IONIQ 5 ondergaat reeds een technische update, ondermeer met een groter batterijpakket (= groter rijbereik)!

Minder dan een jaar na de Belgische marktlancering komt Hyundai alreeds met de nodige verbeteringen voor haar populaire EV met strakke retrolooks. Zo profiteert de IONIQ 5 voornamelijk van een groter batterijpakket van 77,4 kWh (ipv 72,6 kWh).

Daardoor zou het rijbereik ongeveer 5% groter kunnen/moeten uitvallen. Al communiceert de Koreaanse autobouwer momenteel (nog) geen nieuwe cijfers. Dankzij de behoorlijk efficiënte aandrijflijn moet het verschil in de praktijk wél snel duidelijk zijn. Of de kleine accupack (58 kWh) op termijn ook zal verbeteren werd niet gezegd.

Tevens werd de batterijconditionering aangepast, ondermeer met pre heating voor wanneer je onderweg bent naar een laadpunt (via de ingebouwde navigatie). Dat schenkt de IONIQ 5 verbeterde laadprestaties in warme of koude omgevingstemperaturen. Ook werd de ophanging (Smart Frequency Dampers, SFD) geoptimaliseerd met het oog op méér comfort en een aangenamer rijgedrag.

De geüpdatete Hyundai IONIQ 5 is vanaf de zomer van 2022 beschikbaar. Of dat invloed zal hebben op de actuele prijspolitiek is nog niet duidelijk. Momenteel start de IONIQ 5 bij 47.499 euro (Core 58 kWh RWD)

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ 5 218 pk!