Officieel: Kia Niro Hybrid HEV crossover (2022)De tweede generatie Kia Niro komt wederom met een zuinige en milieuvriendelijke Hybrid aandrijflijn met 141 pk.

Dankzij een breed gamma aan diverse motorisaties werd de eerste generatie Kia Niro een behoorlijk succes. Diens opvolger doet het alvast met een meer uitgesproken vormgeving, zowel vanbinnen als vanbuiten. En uiteraard mogen hedendaagse rijhulp, veiligheid en connectiviteit niet ontbreken. Details omtrent het motorengamma gaf Kia nog niet vrij tot ze nu de eerste details vrijgeven omtrent de nieuwe Niro Hybrid.

Die Kia Niro Hybrid rekent opnieuw op een 1.6-liter GDi viercilinder benzine en 6-traps automaat (zonder achteruitversnelling!). Een elektromotor (44 pk) en compacte accupack zorgen voor enige ondersteuning door zoveel mogelijk energie recupereren. Bijvoorbeeld bij het afremmen of uitbollen.

Uiteindelijk goed voor een systeemvermogen van 141 pk met een beperkt verbruik. Op officiële verbruikscijfers (inclusief CO2 uitstoot) is het nog even wachten maar de Koreaanse autobouwer spreekt van “minder dan 5 liter per 100 km”.

Naast een klassieke hybride (HEV) zal de tweede generatie Niro opnieuw beschikbaar zijn als plug-in hybride (PHEV) en zuiver elektrisch (EV). Omtrent klassieke (mild hybride?) benzinemotoren sprak Kia zich nog niet uit. Een diesel moet je hier sowieso niet meer verwachten.

De productie voor de lokale markt werd reeds opgestart, later in 2022 zal de Niro Hybrid ook in België (en de rest van Europa) zijn opwachting maken. Dit met méér binnenruimte dankzij de toegenomen buitenafmetingen. De Niro Hybrid biedt met 451 liter bovendien méér bagageruimte (+15 liter). Een Belgische vanafprijs werd nog niet vrijgegeven!