Officieel: Gordon Murray Automotive T.33 (2022)Na de nog straffere T.50 hypercar volgt nu ook een “toegankelijkere” Gordon Murray Automotive T.33, opnieuw met een atmosferische V12!

Als ingenieur is Gordon Murray het genie achter een resem Brabham en McLaren Formule 1 wagens, ook de straatlegale (iconische!) McLaren F1 is afkomstig uit zijn hoofd. Recentelijk was hij met Gordon Murray Automotive verantwoordelijk voor de begeerlijke T.50 hyperar, de spirituele opvolger voor de eerdergenoemde McLaren F1. Inclusief hoogtoerige V12 mét handgeschakelde transmissie.

Nu volgt een meer rationele en toegankelijkere T.33 met slechts twee zitplaatsen en voornamelijk uit koolstofvezel opgetrokken. Opnieuw is de atmosferische 3.9-liter Cosworth V12 aanwezig, hier goed voor slechts 615 pk / 451 Nm. Standaard voorzien van een handbak met zes verzetten, optioneel wordt er een sequentiële transmissie (lees: automaat met schakelflippers) geïnstalleerd. Prestatiecijfers werden niet verder gespecificeerd, wel dat keramische remschijven voor de nodige stopkracht zorgen. Toch zou de T.33 meer een GT dan circuitracer zijn en zelfs relatief comfortabel. Waarvan akte!

De productie zal gelimiteerd worden op 100 exemplaren, pas in 2024 worden de eerste stuks afgeleverd. Voor een T.33 vragen ze bij Gordon Murray Automotive minimaal 1,65 miljoen euro, exclusief taksen. In ruil krijg je een behoorlijk exclusieve (super)sportwagen en véél rijplezier.

Je interesse doorgeven kan hierrr.