Teaser: Dacia Jogger MPV (2021)Vergeet de Lodgy, de nieuwe praktische en functionele zevenzitter van Dacia gaat – zéér binnenkort – als Jogger door het leven!

De Dacia Lodgy was lange tijd dé aangewezen keuze als je met een beperkt budget toch véél auto wou, zowel qua binnenruimte als in aantal zitplaatsen. De nieuwe generatie Lodgy was alreeds aangekondigd voor de IAA München (begin september) en nu laat de Roemeense autobouwer weten dat die Jogger gedoopt werd.

Jogger is een eenvoudige, moderne, gemakkelijk uit te spreken en wereldwijd begrijpelijke naam” aldus Dacia die verder het dynamisme, positieve energie en de outdoorgeest van de nieuwe zevenzitter benadrukt. Al komt hij standaard wel slechts met vijf zitplaatsen. Desondanks mikt de MPV nog steeds op (grote) gezinnen met zijn veelzijdigheid en comfortgehalte.

Op een vage profielfoto na geeft Dacia nog geen informatie/details vrij omtrent de vormgeving. Volgens de logica zo deze diverse stijlelementen overnemen van de nieuwe Sandero en vernieuwde Duster.

De volledige (digitale) onthulling van de gloednieuwe Dacia Jogger is voorzien voor 3 september. Enkele dagen later kan je hem in levende lijve te München aanschouwen! Als alles goed loopt verwachten we hem tegen eind 2021 bij de lokale Dacia verdelers. Dit ongetwijfeld opnieuw met een scherpe vanafprijs!

Lees hier onze rijtest met de Dacia Lodgy!