Trailer: Schumacher - Netflix (2021)Na de populaire Drive To Survive reeks komt het Netflix nu met een ingrijpende documentaire over het leven van de Michael Schumacher.

Fangio, Senna, Schumacher en Hamilton. Allemaal maken ze uiteraard kans op de fabelachtige titel van “beste F1 rijder aller tijden”. Al is het extreem moeilijk om deze getalenteerde piloten rechtstreeks te gaan vergelijken, zeker gezien de 70-jarige leeftijd van de koninginnenklasse van de motorsport! Het laatste decennia is het vooral Lewis Hamilton die in zijn zilveren/zwarte Mercedes zegeviert, voorzien kijken we voornamelijk richting Michael Schumacher in zijn succesvolle Ferrari.

Netflix eert de Duitse grootmeester met een gelijknamige documentaire met unieke/exclusieve input van kenners, collega’s, vrienden én zelfs familie! Vanaf 15 september eerstkomende terug te vinden op Netflix. Dertig jaar geleden begon de succesvolle carrière van Schumacher, zowaar in de Grand Prix van België 1991.

In 1994 kroonde Schumi zich voor het eerst tot F1 wereldkampioen. Een kunstje dat hij herhaalde in 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 én 2004! In 2012 ging hij voor de tweede keer op pensioen. Na een stevig ski-ongeval revalideert de zevenvoudig wereldkampioen momenteel in Zwitserland. Daarbij schuwt zijn directe omgeving alle media-aandacht.

Op Netflix verscheen eerder al de populaire Drive To Survive reeks en een documentaire omtrent Fangio. In 2022 volgt er een gelijknamige docu omtrent Senna!