Schumacher gaat opnieuw met pensioen


Michael Schumacher heeft besloten eind dit seizoen de helm opzij te leggen.

Michael Schumacher zal aan het einde van dit seizoen terug met pensioen gaan, dat heeft de zevenvoudig wereldkampioen vandaag officieel bekendgemaakt. Vorige week nog werd aangekondigd dat zijn stoeltje bij Mercedes volgend jaar ingenomen wordt door Lewis Hamilton. Schumacher liet bovendien weten niet op zoek te zullen gaan naar een ander team.

Met het nieuws komt een einde aan de rentree van Schumacher, die in 2010 terug de hoogste klasse van de autosport binnenstapte als veertiger. De inmiddels 43-jarige rot in het vak wist helaas niet verder te komen dan een derde plaats in de Europese GP van dit jaar. Hier en daar schitterde hij nog eens, nu en dan faalde hij echter.

“We hebben onze doelen niet bereikt, maar ik kan tevreden zijn over wat ik in mijn carrière heb bereikt”, zei Schumacher. “Ik twijfelde al een poosje of ik wel voldoende energie had om door te gaan.” Schumacher heeft echter geen negatieve gevoelens over zijn comeback, hij zal ook de rest van het seizoen nog met volle teugen genieten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...