Preview: Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrid (2021)Jeep werkt aan een nieuwe generatie Grand Cherokee die ook als zuinige/milieuvriendelijke 4xe plug-in hybride beschikbaar zal zijn.

In ‘Murica heeft Jeep recentelijk het Grand Wagoneer Concept vlaggenschip voorgesteld met hightech gadgets, véél binnenruimte en een hoog comfortgehalte. Voor de Europese markt zal dat vermoedelijk iets te big zijn. Wel krijgen we een nieuwe Grand Cherokee die net zoals de Renegade en Compass een plug-in hybride uitvoering meekrijgt.

Tijdens het veelbelovende Stellantis EV Day gaf Jeep daarvan alvast een eerste beeld mee. Zo zien we dat de nieuwe Grand Cherokee diverse stijlelementen overneemt van de Grand Wagoneer. Met de toevoeging van een Grand Cherokee 4xe plug-in hybrid wordt de Amerikaanse luxe-SUV fiscaal gezien alvast een pak interessanter.

De Jeep Grand Cherokee was de voorbije 30 jaar goed voor maar liefst zeven miljoen verkochte exemplaren. De vijfde generatie (codenaam: WL) werd reeds in New York voorgesteld als verlengde Grand Cherokee L (met zeven zitplaatsen). Binnenkort verwachten we meer informatie/details omtrent de variant voor de Europese markt.

Preview: Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrid (2021)