Preview: Volkswagen ID.5 EV (2021)Binnenkort zal Volkswagen de gloednieuwe ID.5 presenteren, een lifestyle ID.4 koetswerkvorm met aflopende daklijn.

Na de ID.3 hatchback en ID.4 SUV wil Volkswagen haar zuiver elektrische ID gamma stevig uitbreiden in de komende jaren. Een compacte ID.2 zou perfect zijn voor de Europese markt terwijl de grotere/functionele ID.6 alreeds werd voorgesteld in China. Zeer binnenkort zal de Duitse autobouwer uit Wolfsburg de ID.5 onthullen.

Die VW ID.5 mag je gerust zien als de ID.4 maar dan met een sportief ogende (aflopende) daklijn, iets dat perfect past in het lifestyle plaatje. Die esthetische keuze vraagt een kleine opoffering inzake hoofdruimte achterin en qua laadvolume. Bij Audi werd de technisch gerelateerde Q4 Sportback e-tron reeds voorgesteld, Skoda werkt intussen aan een soortgelijke Enyaq variant.

Voor zowel de algemene vormgeving, interieurdesign, uitrusting en gadgets geeft de ID.4 ongetwijfeld al een goede/correcte indruk. Ook hier zal het motorengamma bestaan uit diverse variaties inzake elektromotor(en) en batterijcapaciteit, een sportieve ID.5 GTX werd reeds bevestigd. De Braziliaanse designer Kleber Silva geeft ons hier al een prima voorproefje.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen ID.4!

Preview: Volkswagen ID.5 EV (2021)