Video: Bugatti Chiron vs Dassault Rafale gevechtsvliegtuig (2021)Een Frans onderonsje met enerzijds een gelimiteerde Bugatti Chiron hypercar en anderzijds een Dassault Rafale gevechtsvliegtuig.

Met een 1.500 pk / 1.600 Nm sterke 8.0-liter W16 achterin kan de Bugatti Chiron zich gerust zien als een van de allersnelste sportwagens, wanneer we er een Dassault Rafale gevechtsvliegtuig (5.700 pk) bijhalen wordt het wel moeilijker. Beiden worden aanzien als dé technologische (top)producten van Frankrijk. In het verleden hield Bugatti al eens een soortgelijke dragrace, hetzij met een Veyron (1.001 pk) tegen een Eurofighter Typhoon.

Het resultaat van deze ongewone/ongelijke vergelijking is vrij voorspelbaar, toch doet dit geen afbreuk aan het indrukwekkende prestatiepotentieel van de Bugatti Chiron. Hier zien we één van de 20 exemplaren van de exclusieve “Les Légendes du Ciel” uitvoering, niet toevallig een eerbetoon aan de Franse luchtmacht. Allemaal beginnen ze aan dik drie miljoen euro maar nieuw exemplaar op de kop tikken is niet meer mogelijk. Maar bij Bugatti Brussels helpen ze je wel graag verder mocht je enige interesse tonen in deze hypercar.