Teaser: CUPRA Born (2021)Hij begon zijn leven in 2019 als Seat El Born Concept maar zeer binnenkort wordt het zuiver elektrische productiemodel voorgesteld als CUPRA Born.

Terwijl de meeste VAG (Volkswagen Group) merken intussen al sterk gevorderd zijn met hun zuiver elektrische modellen blijft het in Spanje opmerkelijk EV windstil. De Mii Electric buiten beschouwing gelaten natuurlijk. Op dinsdag 25/05 komt daar een einde aan met de onthulling van de CUPRA Born. Al was die eigenlijk eerst voorgesteld op het Autosalon van Genève 2019 als Seat El-Born Concept.

De zuiver elektrische hatchback krijgt net zoals de andere CUPRA’s de nodige sportieve details/lijnen mee met koperen accenten/logo’s als finishing touch. Diezelfde insteek vinden we binnenin eveneens terug.

Technisch gezien zijn de gelijkenissen “bijzonder sterk” met de Volkswagen ID.3, beiden staan dan ook op hetzelfde MEB platform. Zo zal de CUPRA Born ook beschikbaar zijn met een 45 kWh (150 pk), 58 kWh (204 pk) en 77 kWh (204 pk) batterijpack waardoor het rijbereik tussen 425 km en 547 km (WLTP) schommelt. Tenzij CUPRA de kaart van sportiviteit trekt en enkel een straffere variant zal commercialiseren. Daarnaast verwachten we soortelijke rijhulp/connectiviteit/gadgets, riante binnenruimte en een opmerkelijk korte draaicirkel.

Meer nieuws volgt snel. Al kan je de onthulling hierr mee volgen op 25/05 omstreeks 12u.