Officieel: Toyota Aygo X Prologue Concept (2021)Alvorens Toyota de opvolger van haar kleinste telg presenteert krijgen we eerst nog de stoere Aygo X Prologue Concept te zien.

De marges binnen het A-segment zijn anno 2021 zodanig klein dat de meeste merken de handschoen gooien. Toyota gelooft er desondanks rotsvast in, momenteel nog in groepsverband (samen met Citroën en Peugeot) maar op termijn zouden de Japanners de klus alleen willen klaren. Of die opnieuw als Aygo door het leven gaan is nog niet duidelijk, met de Aygo X Prologue Concept (de X spreek je uit als “crossover”) is duidelijk dat het een pak avontuurlijker zal/kan (?) worden…

Het Europese ED2 designteam van Toyota mocht zich eens goed laten gaan en heeft een auto ontworpen die “meer pit uitstraalt”. Daarbij lieten ze zich inspireren door straffere kruiden/specerijen zoals chili, gember, wasabi en zwarte peper… Dat hadden we zelf niet kunnen verzinnen.

Zoals vaker opteert Toyota voor een duotone Sparkling Chili Red lakkleur waarbij ze nog meer met het lijnenspel van de Aygo X Prologue kunnen spelen. Tevens bemerken we de nodige zeshoekige patronen, grote velgen en doorlopende LED lichtblokken op, benieuwd of we die ook zullen terugzien op de nieuwe A-segmenter van Toyota.

Begin 2022 zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid zijn.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Aygo 1.0i!