Officieel: Suzuki Swace (2020)

Officieel: Suzuki Swace 1.8 Hybrid (2020)Met de Swace maakt een praktische en milieuvriendelijke stationwagon zijn opwachting in het Suzuki gamma.

Na de eerder toevoeging van een Across Plug-in Hybride SUV (op basis van de RAV4 PHEV) komt Suzuki nu met de praktische Swace (op basis van de Toyota Corolla Touring Sports) ten tonele. Dankzij de Japanse samenwerking kunnen ze relatief gemakkelijk hun gemiddelde CO2 uitstoot naar beneden te krijgen in Europa, anders dreigen er fikse boetes.

De Suzuki Swace komt steevast met de 1.8-liter viercilinder benzinemotor (98 pk) die de hulp krijgt van een elektromotor (72 pk), 3,6 kWh batterijpack en CVT transmissie. Goed voor een gecombineerd vermogen van 122 pk / 142 Nm. Naast de gekende Normal, Eco en Sport (veelbelovend) is er ook een EV Drive rijmodi beschikbaar waarbij je zoveel mogelijk zuiver elektrisch zal rijden.

Dankzij de praktische koetswerkvorm slikt de Swace 596 liter bagage, wie de achterbank opoffert kan zelfs 1.606 liter bagage meesleuren. Via een 8” infotainmentsysteem met navigatie en DAB functionaliteit kan je Apple CarPlay / Android Auto tevoorschijn toveren, je slimme telefoon kan intussen zelfs draadloos opladen. Naast enkele handige features (LED koplampen, verwarmbaar stuur/zetels, 12V stopcontact in de koffer, …) staan er ook een resem rijhulpmiddelen (Park Assist, noodremhulp, verkeersbordenherkenning, dynamische cruise control, dodehoekverklikkers, …) paraat.

De Suzuki Swace staat standaard op 16” velgen en is beschikbaar in zeven verschillende koetswerkkleuren (White Pearl Crystal Shine, Super White, Precious Silver, Black, Dark Blue, Phantom Brown en Oxide Bronze). De verkoop start tegen de winter van 2020 aan een nog ongedefinieerde vanafprijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...