Officieel: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid (2019)

Officieel: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid (2019)Toyota hangt de RAV4 aan de stekker met een 306 pk sterke RAV4 Plug-in Hybrid met vierwielaandrijving.

De focus van Toyota (en luxueuze Lexus dochter) ligt al meer dan 20 jaar op het klassieke hybriderecept en kan daardoor vandaag de dag terugvallen op een bijzonder geslaagd en homogene Hybrid aandrijflijn voor het overgrote deel van het gamma. Toch krijgt de nieuwe RAV4 naast zijn 2.0-liter benzine en 2.5-liter Hybrid nu een krachtige plug-in hybride motorisatie!

De 2.5-liter benzinemotor krijgt in de RAV4 Plug-in Hybrid het gezelschap van de elektromotor en grotere lithium-ion batterij, goed voor 306 pk en een 0-100 sprint in slechts 6,2 seconden. Standaard is er intelligente AWD-i vierwielaandrijving aanwezig net zoals een automatische CVT transmissie.

De Japanners zijn momenteel nog druk in de weer met de finale afstelling/homologatie van het Plug-in Hybrid geheel waardoor finale cijfers nog even uitblijven, een CO2 uitstoot van minder dan 30 g/km (!) moet haalbaar zijn net zoals een zuiver elektrische rijbereik van meer dan 60 km.

Midden 2020 wordt deze veelbelovende Toyota RAV4 Plug-in Hybrid geïntroduceerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...