Officieel: BMW 545e Berline plug-in hybride (2020)

Heugelijk nieuws voor de zakelijke BMW 5 Reeks rijders!

De opfrisbeurt (LCI aldus BMW) van de 5 Reeks Berline en Touring brengt naast de nodige updates op vlak van personalisatie, uitrusting, rijhulp, connectiviteit en efficiëntere motoren ook enkele interessante nieuwigheden mee inzake elektrificatie. Zo is de 530e plug-in hybride vanaf heden (november 2020) ook te verkrijgen in de praktische 5 Reeks Touring koetswerkvorm, indien gewenst ook met xDrive vierwielaandrijving.

Nog interessanter (op fiscaal vlak) is de toevoeging van een tweede plug-in hybride (top)model, namelijk de langverwachte 545e Berline … en op termijn ook als 545e Touring?! Deze leent de milieuvriendelijke aandrijflijn van de X5 xDrive45e en 745e, bestaande uit de 3.0-liter zes-in-lijn benzine (285 pk / 450 Nm) en elektromotor (109 pk / 265 Nm) wat resulteert in een systeemvermogen van 394 pk / 600 Nm!

Een geoptimaliseerde achttraps Steptronic automaat zorgt voor een vlotte aandrijving samen met de xDrive vierwielaandrijving. In optimale omstandigheden doe je de 0-100 sprint in 4,7 seconden en bereik je bij 250 km/u de topsnelheid.

Zuiver elektrisch moet je met de BMW 545e Berline PHEV tot 57 km ver geraken en dit tot maximaal 135 km/u! Met een CO2 uitstoot van minimaal 49 g/km voldoet hij nog nét aan de strengere eisen inzake fiscale aftrekbaarheid. Hoelang je de ecologische topversie van de nieuwe 5 Reeks aan de stekker moet hangen is nog onduidelijk, reken toch op zeker enkele uren. Een krachtige BMW i Wallbox blijft een must have optie!

Een Belgische vanafprijs is momenteel nog niet beschikbaar, iets dat wel moet lukken tegen november 2020 wanneer we de 545e Berline plug-in hybride in de showrooms verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...