Officieel: Mercedes-AMG GLC63 facelift (2019)

Officieel: Mercedes-AMG GLC63 facelift (2019)Mercedes frist evenenes de krachtige 63 AMG uitvoeringen op van de GLC SUV en GLC Coupé!

Na de presentatie van de GLC facelift en GLC Coupé facelift stond het in de sterren geschreven dat hun GLC63 AMG derivaten een soortgelijke make-over zouden krijgen. Gezien de Amerikaanse voorliefde voor potente SUV’s is het Autosalon van New York daarvoor de perfecte aangelegenheid, aanschouw dus nu de Mercedes-AMG GLC63 (S) (Coupé) 4MATIC+!

De verschillen zijn snel zichtbaar maar wie goed kijkt bemerkt een minimaal gewijzigde grille met andere lichtblokken, achteraan zijn er eveneens nieuwe achterlichten. De vierdelige uitlaatmonden zijn nu 90 mm breed. Qua personalisatie stijgen de mogelijkheden met 21” lichtmetalen velgen en de Graphite Grey koetswerkkleur.

Binnenin prijkt er – zoals bij de C-Klasse facelift – een haarscherp 10” infotainmentsysteem met moderne gadgets (gesture controls!), de tellerpartij is eveneens digitaal uitgevoerd en meet 12 duim. Met de introductie van het MBUX systeem krijgt de AMG GLC63 nu een intelligentie assistent mee die je met raad, daad en handige acties kan bijstaan. Het stuurwiel is bezaaid met handige functietoetsen en swipe-bare touchpads zoals in alle andere nieuwigheden uit de Das Haus stal.

Onder de gespierde motorkap ligt er nog steeds een 4.0-liter V8 met twee turbo’s, goed voor 476 pk / 650 Nm (GLC63 AMG) of 510 pk / 700 Nm (GLC63 S), steeds gekoppeld aan slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving en de 9-traps automaat. In optimale omstandigheden doet de GLC63 S AMG de 0-100 sprint in 3,8 seconden en bij 250 km/u zit je aan de gelimiteerde topsnelheid. Indien je de AMG Driver’s Package aanvinkt op de bestelbon wordt dat 270 km/u of 280 km/u!

Alle handige rijhulp en veiligheidssystemen komen over van de reguliere GLC uitvoeringen, we voorziet AMG een specifieke afstelling van het stuurwiel, grijpgrage remmen, gasrespons en rijdynamiek via het AMG DYNAMICS keuzemenu. Een luidkeelse (sport)uitlaat zorgt op zijn beurt voor de nodige ondersteuning op vocaal vlak! Voor de actieve medemens installeert Mercedes desgewenst Trailer Manoeuvring Assist op je vernieuwde GLC63 AMG waardoor manoeuvreren met een aanhangwagen gemakkelijker dan ooit wordt.

Tegen het najaar verwachten we de vernieuwde Mercedes-AMG GLC63 in de showrooms.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...