Officieel: Jaguar F-Pace Chequered Flag + 300 Sport special edition (2019)

Officieel: Jaguar F-Pace Chequered Flag + 300 Sport special edition (2019)De functionele Jaguar F-Pace krijgt direct twéé speciale uitvoeringen, beiden voorzien van tal van opvallende designdetails en een indrukwekkende standaarduitrusting.

Sinds 2016 prijkt de F-Pace in de Jaguar catalogus en zorgde er (bijna in zijn eentje) voor dat de Britse luxe/sportwagenbouwer een tweede adem vond. Het ongeziene SUV succes versterkte ook de business case voor de compacte E-Pace. Om de grotere F-Pace toch aantrekkelijk te houden lanceert Jaguar nu direct twee speciale uitvoeringen in de vorm van een 300 Sport en Chequered Flag special edition. Zo’n geblokte vlag uitvoering zagen we eerst op de F-Type én nadien ook op de XF (Sportbrake), in de nabije toekomst volgt er vermoedelijk dus een soortgelijke uitvoering voor de rest van het gamma!

De F-Pace 300 Sport legt de focus op sportiviteit en is daarom te verkrijgen met de V6 diesel (300 pk) of 2.0i benzinemotor (300 pk) en steeds AWD vierwielaandrijving. Daarnaast onderscheidt deze 300 Sport zich door gespierde en sportieve koetswerk- en interieuraanpassingen.

De F-Pace Chequered Flag doet het dan weer met een unieke kleurstelling (Yulong White, Santorini Black of het nieuwe Eiger Grey in combinatie met zwarte accenten) en een rijkelijke basisuitrusting. Zoals onder meer 10-voudig elektrisch verstelbare zetels, het Touch Pro-navigatiesysteem en het heldere Meridian-audiosysteem. Motorisch heb je keuze uit een 2.0-liter benzinemotor (250 pk) of 2.0-liter diesel (180 pk of 240 pk), beiden eveneens met AWD vierwielaandrijving.

De Jaguar F-Pace doet het vanaf heden standaard mét Apple CarPlay en kost minimaal 47.360 euro in België, voor de 300 Sport en Chequered Flag uitvoering ligt die vraagprijs op respectievelijk 73.810 euro en 65.810 euro!

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Pace 20d AWD!

 

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...