Officieel: Citroen C5 Aircross (2018)

Officieel: Citroen C5 Aircross (2018)Na de C3 Aircross en de funky C4 Cactus komt Citroen nu met een grotere C5 Aircross.

Citroen’s compacte SUV, de C4 Aircross, verdween enkele jaren ietwat stilletjes van het toneel, nu komen de funky Fransen met een waardige opvolger. In Azië was er reeds een C5 Aircross, de Europese versie komt op visueel vlak alvast overeen met zijn overzeese evenknie.

Citroen investeerde in heel wat personalisatiemogelijkheden met 7 koetswerkkleuren, een contrasterend dak en kleurrijke accenten (zilver, wit of rood). Er zijn zoveel combinaties tussen kleurtjes, versiersels en accessoires te maken dat er in principe geen twee dezelfde C5 Aircross’en zullen rondrijden. In theorie toch, in de praktijk zal Jan Modaal voor een vrij rustige samenstelling gaan.

Binnenin kan je eveneens de kleurrijke tour opgaan al draait het bij de Citroen C5 Aircross toch om de hoge zitpositere, goede zichtbarheid rondom en de praktische inborst. Zo vergroot je het koffervolume van 580 liter tot 720 liter met de (15 cm) verschuifbare achterbank. Wanneer je die nog eens platlegt komt er tot 1.630 liter aan bagageruimte vrij! Op van multimedia en rijhulpmiddelen is deze Citroen volledig bij de les, voor alle leuke gadgets moet je het wel hoger gaan zoeken in de optielijst.

Net zoals bij de vernieuwde C4 Cactus en C4 Picasso zal de C5 Aircross beroep doen op schokdempers met hydraulische aanslagpunten om het klassieke Citroen comfort te leveren. In België verwachten we de C5 Aircross met 2 benzinemotoren en 3 diesels. Op benzine zijn er de 1.2 Puretech met 130 pk en 180 pk, aan dieselzijde is er de 1.6 BlueHDI met 130 pk of 180 pk. Op een enkele diesel na zijn ze allemaal voorzien van een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving, de geplande plug-in hybride moet in 2019 met 300 pk, vierwielaandrijving en een elektrisch rijbereik van 60 km verschijnen. Voor wie het maar een beetje bont wil maken is er GripControl beschikbaar.

De Citroen C5 Aircross deelt zijn genen met de Peugeot 3008 en Opel Grandland X, we gaan er vanuit dat de prijs ook in die regio zal liggen. In het najaar volgt de marktlancering!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...