Officieel: Citroen C4 Cactus facelift (2017)

Officieel: Citroen C4 Cactus facelift (2017)De funky Citroen C4 Cactus krijgt een opfrisbeurt waarmee we afscheid nemen van de eigenzinnig Airbumps…

Niemand is het eeuwige leven gegeven dus moest er ooit een facelift komen voor de C4 Cactus, een ietwat verhoogde gezinswagen met een unieke vormgeving. Met de Airbumps kreeg je wagen wat extra bescherming rondom (handig in drukke steden) terwijl het dé feature van de C4 Cactus werd. Intussen is zelfs al een mini variant in de vorm van een C3!

Maar het Airbumps leven was blijkbaar maar van korte duur, zo verdwijnen ze bijna helemaal uit de flank. Enkel onderaan is er nog een mini variant ervan terug te vinden. Andere visuele verschillen waaraan je de Citroen C4 Cactus aan kan herkennen zijn de bredere achterlichten, nieuwe bumpers en het verdwijnen van de kleurrijke two tone koetswerkversies.

De vernieuwde C4 Cactus moet wel een pak comfortabeler voor de dag komen, dit dankzij het Progressive Hydraulic Cushions systeem! Meer luxe biedt de Fransoos dankzij Advanced Comfort Seats, betere isolatie en allerhande rijhulpmiddelen.

Onder de motorkap kan je kiezen uit een 1.2 PureTech driecilinder met 82 pk, de turbogeblazen variant komt met 110 pk en 130 pk. Dieselrijders zijn aangewezen op de 1.6 BlueHDI 100 met 110 pk, op termijn komt er nog een krachtigere zelfontbrander bij!

Tegen het einde van het jaar verwachten we de gefacelifte Citroen C4 Cactus bij de lokale dealer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...