Poll: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs Porsche Macan Turbo

Poll: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs Porsche Macan TurboWelke snelle doch praktische SUV verkies jij?

Sportwagens mogen dan wel de ultieme droom zijn, praktisch gezien zijn er wel betere alternatieven voorhanden. Anno 2018 zijn er zelfs sportieve SUV’s die qua prestatiepotentieel niet moeten onderdoen voor hun berline-equivalent. In Duitsland vinden we zo een Porsche Macan in de Turbo topversie terwijl de Stelvio Quadrifoglio voor Italië in dit exclusieve segment uitkomt.

De Duitser rekent op een 3.6-liter grote V6 die 400 pk / 550 Nm bezit, steevast in combinatie met vierwielaandrijving en een slimme PDK automaat. De Porsche Macan Turbo start bij 87.500 euro in België tenzij je de 440 pk sterke Macan Turbo Performance Package versie kiest, dan moet je minimaal 95.000 euro investeren.

Onder de gestileerde motorkap van de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ligt er een 2.9-liter grote V6 die een gezonde 510 pk / 600 Nm weet te leveren aan de vier wielen, eveneens via 8-traps automaat. Een bestelbon ondertekenen vraagt een financiële inspanning van minstens 91.100 euro maar in tegenstelling tot zijn uitdager hier krijg je een zo goed als full option model.

Welke functionele SUV met sportieve genen mag op jouw oprit staan? De sobere doch efficiënte Porsche of de luidkeelse Alfa Romeo met zijn sexy looks? Kiezen is verliezen!

Lees hier onze rijtest met de Porsche Macan S!
Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Stelvio!

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vs Porsche Macan Turbo

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...