Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio claimt Nurburging record

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio claimt Nürburging recordDe snelle Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio deed de Groene Hel in 7 minuten en 51 seconden!

Na de recordtijd van de Giulia Quadrifoglio was het uitkijken naar hoe snel de Stelvio SUV de befaamde Nurburgring zou afhaspelen, een 21 kilometer lange omloop in Duitsland met een bijzonder veeleisend karakter. Uiteindelijk klaarde de Alfa Romeo Stelvio de klus in minder dan 8 minuten, daarmee claimt hij direct de titel van “snelste SUV op de Nurburging”!

Die chrono is ongeveer identiek aan wat een BMW M4 Coupé doet, kwestie van de indrukwekkende prestatie in een goed kader te zetten. Andere SUV testosteronbommen zoals de Range Rover Sport SVR (8:12) en Porsche Cayenne Turbo (7:59) moeten de Italiaan dus voorlaten, marketingtechnisch gezien nog steeds een bijzonder aantrekkelijke plaats. Maar gezien die twee recentelijk werden vernieuwd lijkt een nieuwe poging eminent.

Net zoals de Giulia Quadrifoglio rekent de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio op een 2.9-liter V6 met 510 pk en 600 Nm. Daardoor kan je in 4,1 seconden aan 100 km/u zitten terwijl de topsnelheid met 286 km/u ook niet verkeerd is.

De Alfa Romeo Stelvio is reeds te verkrijgen met diverse diesels en benzinemotoren, de lancering van de Quadrifoglio topversie komt er binnenkort aan.

Lees hier onze rijtest met de Alfa Romeo Stelvio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...