Officieel: Alfa Romeo Stelvio SUV (2017)

Officieel: Alfa Romeo Stelvio SUV (2017)Alfa Romeo heeft met de Stelvio eindelijk een stoere SUV, net zoals bij de Giulia presenteren ze hem in de aantrekkelijke (en 510 pk sterke) Quadrifoglio topversie!

De Italiaanse autoconstructeur uit Arese wou al vroeg deze eeuw een praktische SUV bouwen maar met de economische crisis en enkele strategische overnames moesten die plannen in de koelkast. Begin 2017 wordt die periode rechtgezet met de lancering van de Stelvio, een dynamische terreinwagen die niet vies is van een stevige portie sturen. De naam is niet afkomstig van de bochtenrijke Stelvio bergpas in Italië!

De Alfa Romeo Stelvio SUV beleeft momenteel in Quadrifoglio uitvoering zijn wereldpremière op het Autosalon van Los Angeles, op de eerste officiële beelden komt het lijnenspel alvast sterk overeen met dat van de Giulia! Natuurlijk volgen er later ook reguliere benzine/dieselversies die iets minder hard je beeldscherm zullen opfleuren met chroom, alcantara en koolstofvezel. Een Stelvio Veloce uitvoering zou opnieuw het beste van de twee werelden combineren..

Momenteel praat Alfa Romeo enkel over de 510 pk sterke Stelvio Quadrifoglio met zijn 2.9-liter V6 met twee turbo’s, afkomstig uit de getalenteerde handen van Ferrari ingenieurs! Sprintjes trekken naar 100 km/u lukt in 3,9 seconden – !! – en met een topsnelheid van 284 km/u zit je ook vooraan de klas, qua presentatiepotentieel kan de Stelvio Quadrifoglio alvast de juiste papieren voorleggen!

Naast herkenbare looks en een soortgelijk interieur deelt de Alfa Romeo Stelvio ook heel wat techniek met de gloednieuwe Giulia! Standaard krijg je dus achterwielaandrijving terwijl er optioneel ook Q4 vierwielaandrijving te verkrijgen is, de Quadrifoglio heeft dit standaard!

Een lanceringdatum van de Stelvio Quadrifoglio is momenteel nog niet gekend, we gaan er vanuit dat de eerste exemplaren tegen de lente van 2017 wel moeten opduiken. Daarnaast verwachten we de reguliere motorisaties – die vermoedelijk gelijk zullen lopen met de Giulia – tegen het Autosalon van Genève in maart. Ook voor prijzen is het nog veel te vroeg, we vermoeden een vanafprijs die tegen de 100.000 euro aanhurkt voor de Quadrifoglio topversie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...