Audi e-tron SUV vanaf heden te koop

Audi Brussels mag tweede elektrisch model bouwen: e-tron Sportback!Omtrent de naamgeving, design, specificaties en uiteindelijke prijs zijn er nog wel wat onduidelijkheden maar hoe dan ook, de Audi e-tron wordt sowieso in Brussel gebouwd. En vanaf nu te bestellen!

Binnenkort verhuist de productie van de compacte A1 naar Spanje – dezelfde productiefaciliteit waar ze ook de technisch gerelateerde Seat Ibiza bouwen – maar is niet persé slecht nieuws voor de duizenden Belgische werknemers van Audi Brussels. In tegendeel zelfs want in Vorst zal in het tweede deel van het jaar de e-tron van de band rollen, een 100% elektrische SUV die de voorloper zal zijn in een royaal gamma van zuiver elektrische wagens van Audi.

Wie nu alvast 2.000 euro neertelt voor een Audi e-tron (waarvan de naam nog niet 100% officieel is (Q6 e-tron?)) staat vooraan op de wachtlijst. De praktische e-tron zal vermoedelijk een prijskaartje meekrijgen van ongeveer 80.000 à 90.000 euro, Audi streeft hier tevens naar een functioneel rijbereik van 500 km.

We verwachten een officiële onthulling van de veelbelovende – zowel voor de Belgische werkzekerheid als nieuw subgamma – Audi e-tron op het Autosalon van Genève in maart, tot dan moeten we het doen met de conceptuele voorbodes van diverse koetswerkvormen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...