Audi wil (minstens) drie elektrische wagens tegen 2020

Audi Brussels mag vanaf 2018 elektrische Q6 bouwen!Een volledige elektrische wagen kan je vandaag de dag nog niet krijgen bij Audi, tegen 2020 wil de Duitse autoconstructeur toch drie dergelijke bolides opnemen in het reguliere gamma!

Verliefd op de vier typerende Audi ringen én een brandend verlangen naar een elektrische aandrijving? Dan kan je terecht bij de A3 Sportback e-tron (elektromotor + 1.4 TFSI) of de grote Q7 quattro e-tron (elektromotor + 3.0 TDI) en dat is in tegenstelling tot de concurrentie een mager elektrisch aanbod. Na de perikelen rondom het #dieselgate schandaal wil Audi dat nu rechtzetten, over minder dan 4 jaar zou je heel wat keuze moeten krijgen inzake e-Audi’s. Tegen 2025 moet minstens 25% van de voltallige productie elektrisch zijn, een ambitieuze doelstelling!

Vanaf 2018 rekenen ze alvast op de gloednieuwe Q6 SUV die hier in Brussel gebouwd zal worden, ook een elektrische stadswagen (A1 of A3?) en middenklassewagen (A4?) volgen kort erop. Een elektrische R8 e-tron zal binnenkort ook z’n opwachting maken. In Azië – lees: China – blijven dergelijke milieuvriendelijke wagens een sterk groeien, in Europa spelen de vele belastingvoordelen vandaag de dag voor elektrische wagens ook een belangrijke rol.

Daarnaast wil Audi ook inzetten op waterstofwagens én een volledig autonoom rijdende wagen ontwikkelen zonder de klassieke verbrandingsmotoren direct op te geven. Op lange termijn denken ze wel dat de hybridetechnologie de nieuwe standaard zal worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...