Audi Brussels mag vanaf 2018 elektrische Q6 bouwen!

Audi Brussels mag vanaf 2018 elektrische Q6 bouwen!Audi Brussels staat de productie van compacte A1 af maar mag in ruil vanaf 2018 de gloednieuwe (elektrische) Q6 e-tron bouwen!

Wegens doorgedreven besparingen was het al duidelijk geworden dat de productie van de Audi A1 en A1 Sportback ging verhuizen naar Spanje waar de technisch identieke Volkswagen Polo ook van de band rolt. Daarnaast verhuist de compacte Q3 crossover van Spanje naar Hongarije en dus hadden ze in Brussel nog geen nieuw model. Na vele geruchten en contacten op alle (regerings)niveau’s is de kogel nu officieel door de kerk, de bouw van de Q6 e-tron (100% elektrisch) én de productie van de batterijen zal in Vorst plaatsvinden.

De komst van de Audi Q6 naar ons land is niet enkel en alleen (zeer!) goed nieuws voor de vele arbeiders en bedienden (en toeleveranciers) van de Duitse premiumconstructeur in ons land, het is ook een mooi uithangbord aan de rest van de wereld inzake onze Belgische kenniseconomie en de hoog opgeleide werknemers. Audi schat dat de omschakeling van de fabriek minstens honderden miljoenen euro’s zal kosten, gelukkig voorziet de Belgische Staat diverse gunstmaatregelingen om dergelijke projecten toch enige slaagkansen te kunnen geven.

Met de Audi e-Tron Quattro Concept hebben we reeds een conceptuele voorbode op wat we over enkele jaren mogen verwachten, deze elektrische luxe SUV moet wat weerwerk gaan bieden tegen de eveneens elektrische Tesla Model X.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...