Autosalon Brussel 2018: Jaguar Line-up

Officieel: Jaguar XF Sportbrake (2017)Voor het eerst zien we de nieuwe E-Pace crossover en nieuwe XF Sportbrake op de stand van Jaguar tijdens het Autosalon.

De Britse katachtige presenteert uiteraard – zoals bijna alle merken – het volledige gamma op het 96ste Autosalon van Brussel. Met de I-PACE Concept blikken ze zelfs al even vooruit naar 2019 met een zuiver elektrische SUV die ongeveer 500 km ver moet geraken, mét 400 pk en 700 Nm. Maar dit jaar zal het in Paleis 6 toch voornamelijk draaien om de gloednieuwe E-Pace.

Uitspreken op z’n Engels à la I-Pace waardoor de verwarring direct duidelijk moet worden… Maar met stoere looks, strak interieur, toegankelijke viercilindermotoren en voorwielaandrijving moet Jaguar met de E-Pace – naast de grotere F-Pace – alvast goede zaken kunnen doen in het populaire SUV segment.

Van de nieuwe XF zouden we initieel gezien geen praktische XF Sportbrake krijgen om de F-Pace niet teveel interne tegenwind te bieden, gelukkig kwam Jaguar daarop terug en zien we nu een praktisch alternatief voor de gevestigde Duitse premiumconcurrenten. Zo slikt de koffer 565 liter en maximaal 1.675 liter met de achterbank plat, de bejubelde rijdynamiek zou overigens gewoon behouden blijven.

Sportievelingen zullen dan weer kunnen wegdromen bij de XJR575 luxelimousine die – zoals de naamgeving doet vermoeden – 575 pk meekrijgt van de luidkeelse 4.0-liter V8 F-Type SVR. De jouwe vanaf 150.000 euro!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...