Officieel: McLaren Senna P15 (2017)

Officieel: McLaren Senna P15 (2017)Met de Senna eert McLaren de legendarische F1 piloot met een gelimiteerde hardcore racewagen die eveneens straatlegaal is.

Als eerbetoon aan de succesvolle Ayrton Senna (3x F1 kampioen) komt McLaren met een gelijknamige sportwagen, gelimiteerd tot slechts 500 exemplaren die jammer genoeg allemaal reeds de deur uitzijn. Daarvoor betaalden evenveel eigenaars minimaal één miljoen euro, wie teveel items uit de MSO catalogus selecteerde kan gemakkelijk het drievoudige kwijt zijn.

Desondanks de ietwat “visueel minder aantrekkelijke” vormgeving van de McLaren Senna – codenaam P15 – schuilt er hier een aërodynamisch meesterwerk. Een massa downforce wordt voorzien dankzij de reusachtige spoiler, daarnaast zijn er meerdere (actieve) verluchtingsgaten.

Technisch is deze Senna (P15) een doorontwikkeling van de P1 hypercar met uitzondering van de hybridehulp, de 4.0-liter V8 – uit de 720S – is hier capabel om 800 pk en 800 Nm te leveren. Dat moet in combinatie met een leeggewicht van slechts 1.198 kg ongetwijfeld vonken geven, McLaren gaf overigens nog geen prestatiecijfers mee.

Behalve deze Senna werkt McLaren nog aan een extra model binnen de Ultimate Series, op het Autosalon van Genève verwachten we de driezit’s BP23 die slechts 106 keer gebouwd zal worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...