Officieel: Audi Q5 (2016)

Officieel: Audi Q5 (2016)De nieuwe generatie Audi Q5 is lichter, moderner, strakker én voorzien van alle gadgets!

Je moet nog tot begin 2017 geduld hebben maar dan staat de nieuwe Q5, de compacte SUV uit ingolstadt, eindelijk bij de Audi dealer in je buurt. Dergelijke premium SUV’s doen het vandaag de dag zéér goed in de verkoop en het ziet er niet naar uit dat die trend snel zal omslaan, Audi spaarde dan ook kosten noch moeite bij de ontwikkeling van deze Q5.

Op vlak van design blijft het traditiegetrouw beperkt tot een evolutie – behalve bij de Q2 dan – en dat kunnen we hier ook zeker zeggen. De combinatie van de gekende Q5 looks met een moderne saus erover of een verkleinde Q7, de consument ziet er ongetwijfeld geen graten in.

Onderhuids deelt deze Q5 heel veel met de nieuwe A4 en zo werd er 90 kg bespaard wat de rij-eigenschappen en het verbruik sowieso ten goede komt. Desondanks het dieet is de tweede generatie Q5 in alle opzichten iets groter dan de voorganger en daar profiteren voornamelijk de inzittenden van. Afhankelijk van de positie van de achterbank geraakt er 550 liter tot 610 liter in de koffer die er maximaal 1.550 liter kunnen worden.

Afhankelijk van uitvoering en budget kan je het interieur volledig op smaak brengen met de beste materialen, in de optielijst staan er ook een resem items die het leven ongetwijfeld kunnen veraangenamen zoals Apple Carplay / Android Auto integratie, WIFI hotspot, B&O soundsystem, instelbare LED sfeerverlichting (30 mogelijkheden!), … Hetzelfde inzake rijhulpsystemen en veiligheid, interessante nieuwkomer is de luchtvering!

Onder de motorkap van de Audi Q5 zullen er begin 2017 zes motorisaties te verkrijgen zijn. De 2.0-liter TFSI (252 pk) is de enige benzinemotor, inzake diesels heb je de keuze uit de 2.0-liter TDI (136 pk, 150 pk of 190 pk) of de 3.0-liter TDI (286 pk / 620 Nm). De basisversie heeft voorwielaandrijving en een manuele zesbak, hoger in de pikorde is er een zeventraps S-Tronic automaat, achttraps Tiptronic en quattro vierwielaandrijving te verkrijgen. Later verwachten we nog een (plug-in) hybride én sportieve SQ5 versie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...