Belgische prijs Audi Q2: vanaf €23.250

Belgische prijs Audi Q2: vanaf €23.250Met frisse looks, moderne veiligheidssystemen en een breed aanbod aan zuinige diesels en benzinemotoren komt de gloednieuwe Audi Q2 deze herfst meespelen in het populaire compacte SUV/crossover segment!

Na het succes van de kolossale Q7 SUV kwam de premium autoconstructeur uit Ingolstadt met een kleinere – relatief gezien natuurlijk – Q5 die het eveneens zeer goed deed. Daarop kwam er een compactere Q3 en na het succes van nog kleinere (avontuurlijke) stadswagens toverde Audi een Q2 uit de hoed. Deze SUV mag uitpakken met een vernieuwde styling en de allernieuwste technologie, dit zowel qua Audi gadgets als motoren en veiligheidssystemen.

Bij de lancering biedt de Audi Q2 de keuze tussen 6 motoren, drie TFSI benzine en drie TDI dieselmotoren met een vermogen tussen 116 pk en 190 pk. Standaard gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak, de topversie krijgen zelfs quattro vierwielaandrijving én de S tronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling mee! Later verwachten we zelfs RS topmodellen van deze hippe Audi!

1.0 TFSI – 116 pk – handbak – vanaf €23.250 – september
1.4 TFSI CoD (cilinderuitschakeling) – 150 pk – handbak / automaat- vanaf €25.700 – augustus
1.6 TDI – 116 pk – S-Tronic automaat – handbak – vanaf €25.500 – augustus
2.0 TDI – 150 pk of 190 pk – automaat – later dit jaar

Vervolgens mag je – zoals het hoort anno 2016 – jezelf uitleven in de eindeloos lange optie- en personalisatiecatalogus waardoor je een heerlijke configuratie kan verkrijgen. Desondanks we hier te maken hebben met de instapper van het Audi SUV gamma willen we je wel waarschuwen voor het prijzige optiebeleid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...