Officieel: Audi Q2 (2016)

Officieel: Audi Q2 crossover (2016)De gloednieuwe Audi Q2 crossover zal het SUV succes van de Q3, Q5 en Q5 ongetwijfeld gaan versterken!

In de hogere segmenten zijn de Duitse premiumconstructeurs heer en meester met diverse logische én minder logische modelvarianten, in het compacte segment (minder winstmarge?) bleef het aanbod relatief beperkt. Maar compacte SUV’s, crossovers en stadsridders blijven ongezien populair dus kon Audi dit niet blijven negeren, vandaar de lancering van de gloednieuwe Q2!

De Q2 is niet enkel een uitbreiding van het succesvolle SUV gamma van Audi, ook lanceren ze voor het eerst de nieuwe designvisie onder leiding van Marc Lichte. Het lijnenspel blijft zéér herkenbaar voor een wagen met de befaamde vier ringen op de neus, toch zijn we aangenaam verrast met de frisse looks van de Q2. We zagen de wagen ondertussen al op het Autosalon van Genève en ook daar blijft de vernieuwing zeker intact, al vrezen we dat het Belgische koperspubliek niet direct voor geel, blauw of rood zal kiezen.

Met licht aflopende daklijn en ‘zwevende C-stijl’ krijgt de Q2 een dynamisch voorkomen, mogen we dromen van een RS Q2? Compact wil hier niet klein zeggen, desondanks hij enkele centimeters kleiner is dan een A3 heeft hij 20 liter meer bagageruimte (405 liter tot 1.050 liter). Met ondermeer een elektrische kofferklep, Virtual Cockpit (digitaal dashboard), rijbaanassistentie, headup display, Audi Connect en adaptieve cruise control bewijst Audi dat deze Q2 ook premium voor de dag zal komen, al gaan we er vanuit dat deze (dure) gadgets op de optielijst zullen komen te staan.

Onder de stoere motorkap van de Audi Q2 is er keuze tussen drie TFSI benzine’s en twee TDI diesels, namelijk een 1.0-liter (driecilinder) (110 pk), 1.4-liter (150 pk) en 2.0-liter (190) terwijl de veelrijders kunnen opteren voor een 1.6-liter (116 pk) of een 2.0-liter (150 pk of 190 p). Standaard krijgt de Q2 een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving mee, wie wil kan bijbetalen voor de zeventraps S-Tronic automaat met dubbele koppeling. De topuitvoeringen krijgen de quattro vierwielaandrijving, toch gaan we er vanuit dat voor de meeste Q2 klanten de voorwielaandrijving zal volstaan.

De Belgische lancering van de Audi Q2 is voorzien in het najaar, prijzen verwachten we binnenkort!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...