Preview: Audi SQ2 / RS Q2

Preview: Audi SQ2 / RS Q2Mogen we al dromen over sportieve versies van de gloednieuwe Audi Q2 crossover?

De kleinste Audi Q telg, de Q2, beleefde pas zijn werelddebuut op het Autosalon van Genève en zal binnenkort opduiken bij de dealers. Voorzien van een behoorlijk unieke styling, heel wat “premium” gadgets en veiligheidssystemen en te verkrijgen met logische drie- en viercilinders met maximaal 190 pk. Van zowel de Q3, Q5 als Q7 zijn er ook krachtige (sport)uitvoeringen terug te vinden, slaat Ingolstadt dezelfde weg in met de compacte Q2?

Gezien de registratie van de SQ2 merknaam enkele jaren terug is dat zeker iets waar ze bij Audi rekening mee houden, anderzijds registeren automerken wel vaker alle mogelijke combinaties om ze in eigen beheer te houden. Mochten ze effectief werk maken van een sportieve Q2 variant zal dat niet voor medio 2017 zijn, ongeveer 300 pk moet werkbaar zijn met de huidige 2.0-liter TFSI turbobenzine’s. Een krachtige SQ2 met de biturbo 2.0-liter TDI uit ondermeer de Volkswagen Passat zou ook tot de mogelijkheden behoren..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...