Spyshots: Audi SQ2 / RS Q2 (2017)

Spyshots: Audi SQ2 / RS Q2 (2017)Dat we op een dag een high performance variant van de nieuwe Q2 crossover zouden krijgen was vrij logisch, nu blijkt Audi er direct werk van te maken!

Om de gloednieuwe Audi Q2 te ontdekken moet je nog niet direct naar de dealer, dat is pas iets voor het najaar alhoewel de wagen reeds werd voorgesteld op het Autosalon van Genève in maart.. Kort erop begonnen we te dagdromen over een SQ2 of RS Q2 en die blijken er ook echt aan te komen gezien de eerste testbolides zich al mochten uitleven op de befaamde Nürburgring.

Het blauwe prototype is nu nog voorzien van een reguliere Q2 S-Line koetswerkvorm, we gaan er vanuit dat het uiteindelijke design nog ietwat meer sportiever en scherper zal wezen. Dat krijgen ze dankzij brede bumpers, veel chroom, grote wielen en vier glimmende uitlaatpijpen, het klassieke recept voor een sportief ogende SUV uit Ingolstadt!

Wat er uiteindelijk onder de (hoge) motorkap zal liggen is nog een goed bewaard geheim. Grote kanshebber is de 2.0-liter TFSI benzinemotor uit de vernieuwde Audi S3 familie die daar 310 pk en 400 Nm weet te produceren, volgens de gekende Audi traditie steevast in combinatie met quattro vierwielaandrijving.

Qua timing, naamgeving (SQ2 of RS Q2?) of prijzen zitten we nog met heel wat vraagtekens maar die zullen in de komende maanden wel opgelost geraken, laten we ons eerst de lancering van de reguliere Audi Q2 afwachten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...