Video: Maserati Levante laat zijn V6 brullen

Video: Maserati Levante laat zijn V6 brullenStiekem hopen we dat Maserati op een dag die heerlijke V8 benzinemotor in hun gloednieuwe Levante SUV zullen lepelen, gelukkig bezit de 3.0 V6 alvast een karaktervolle soundtrack!

Na heerlijke sportwagens, speelse cabrio’s en een resem zakelijke berlines focust Maserati zich nu op de SUV markt. In theorie een grote tegenstrijdigheid voor een Italiaanse sportwagenbouwer maar het succes van dergelijke bolides geeft de critici ongelijk dus presenteerde Maserati eerder dit jaar de langverwachte Levante SUV!

Sinds kort kan je een Levante bestelbon gaan tekenen in het Maserati dealernet vanaf 73.200 euro, dan krijg je een 275 pk sterke 3.0 dieselmotor. Mag het allemaal wat dramatischer, ga dan voor de Levante S met zijn drieliter V6 benzinemotor die goed is voor 430 pk in combinatie met vierwielaandrijving. Later volgt er normaliter nog een instapper aan benzinezijde met een 350-tal pk, kwestie van iedereen een Levante te kunnen aanbieden!

Grote vraag is natuurlijk of de iconische Drietand uit Modena het aandurft om een topversie met de bestaande 4.7-liter V8 te bouwen, enkel en alleen al omwille van de soundtrack (NSFW!) zouden we dat idee al toejuichen. Gelukkig hoeft het bestaande gamma niet onder te doen qua geluidsbelevenis, zo getuige onderstaande video van de potente Levante mét benzinemotor!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...