Teaser: Nieuwe Porsche Panamera komt op 28 juni 2016!

Teaser: Nieuwe Porsche Panamera komt op 28 juni 2016!Dinsdag 28 juni is het eindelijk zover. Dan onthult Porsche de nieuwe, langverwachte Panamera in Berlijn!

Hoera, een nieuwe Panamera! Ideaal voor de succesvolle gezin/zakenman die geen nood heeft aan een stoere SUV maar gewoon met een knapgelijnde premium Duitser wil rijden. De eerste generatie werd voorgesteld in 2009 en sindsdien is de sportieve vierdeurs van Porsche niet meer in het straatbeeld weg te denken. Het aanbod gaat van zuinige en efficiënte diesels – in een Porsche? – tot hybrides en benzine verslindende topversies. Maar ook deze Panamera moet ooit op pensioen en dat is voor zeer binnenkort, gelukkig maken de heren uit Zuffenhausen al een poos werk van een nieuwe generatie.

Om alvast de spanning op te bouwen tot de feestelijke onthulling op 28/06 zien we hier de nieuwe achterzijde. Maar er gaat veel meer veranderen, veel meer als we de lovende woorden van Porsche mogen geloven. Wij zetten ons geld op: een evolutionair design, een moderner interieur, hightech infotainment en dito veiligheids/rijhulpsystemen. Inzake motorisaties zijn we alvast benieuwd naar de gloednieuwe 4.0-liter V8 met een immens vermogen.

Naast een strakke vierdeurs coupé zou Porsche haar Panamera aanbod nu wel eens durven uitbreiden met een Shooting Brake variant op basis van de warm onthaalde Sport Turismo Concept. Maar dat zal niet voor direct zijn, laten we eerst afwachten wat Porsche eind deze maand uit hun hoed tevoorschijn tovert in de Duitse hoofdstad. Vervolgens krijgt de nieuwe Panamera zijn wereldpremière op het Autosalon van Parijs in september, als alles goed loopt staat hij nog voor de jaarwisseling in de showrooms!

Lees hier onze rijtest met de huidige Porsche Panamera S-E Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...