Poll: Nissan GT-R vs Ferrari 458 Speciale vs McLaren 650S

Video-Poll-Nissan-GT-R-MY16-vs-Ferrari-458-Speciale-vs-McLaren-650SDe brutale Godzilla verpeste in het verleden al mening Europees sportwagenfeestjes met zijn fenomenale prestaties, eenvoudige besturing en straffe wegligging, kan hij in verbeterde vorm ook de toppers uit Maranello en Woking aan?

Sinds de introductie van de Nissan GT-R (generatie R35) staan de voornamelijk Duitse autoconstructeurs te zuchten en zwoegen om hun sportbolides terug sneller, straffer en vooral beter te maken, de Japanners zitten natuurlij kook niet stil en voorzien jaarlijks een kleine update. Dit jaar resulteert dat in een 20 pk extra (570 pk!), een fijner interieur en een sportuitlaat. De looks werden ook wat bijgeschaafd en in de normale modus moet de GT-R zich nog iets comfortabeler en gemakkelijker laten rijden.. Maar dat is niet iets wat je wil als je oog in oog staat met de inferieure Ferrari 458 Speciale en blitse McLaren 650S!

Gelukkig is de 3.8-liter V6 nog steeds in staat om indrukwekkende prestaties te leveren en onze Britse collega’s van Autocar waren zo vriendelijk om dit eens aan te tonen in een klassieke drag race. Intussen weet iedereen hopelijk dat een nul-naar-honderd of -tweehonderd niet het enige is dat telt bij een sportwagen, toch geeft het een mooie indicatie weer van het potentieel.

Prijsmatig is er wel geen strijd meer nodig, dat wint de Nissan nog steeds met het grootste gemak. Met 100.000 euro op zak krijg je nog wisselgeld terug al zijn de configuratie- en personalisatiemogelijkheden sterk uitgebreid de laatste jaren. Dat is eveneens het geval bij de Ferrari 458 Speciale die start bij €238.567, de McLaren 650S kost slechts 67 euro minder en klopt af (vanafprijzen..) op €238.500!

Poll: Nissan GT-R vs Ferrari 458 Speciale vs McLaren 650S

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...