Video: Abarth 124 Spider knalt door de bergen

Video: Abarth 124 Spider knalt door de bergenLove Performance is in the air!

De introductie van de Abarth 124 Spider op het laatste Autosalon van Genève kwam als een kleine verrassing, zeker omdat enkele meters verder we pas voor het eerst konden kennis maken met de reguliere Fiat 124 Spider die als basismodel voor de Abarth functioneert. Zoals het een échte Schorpioen beaamt krijg je een sportief voorkomen, een unieke kleurstelling (hopelijk ook met een normale koetswerkkleur), krachtige Brembo remmen, een vierdelige Monza uitstaat en Abarth logo’s.

Die sportieve looks zijn altijd mooi meegenomen, toch draait het bij de Abarth 124 Spider voornamelijk om de dynamische prestaties. De 1.4-liter MultiAir turbobenzinemotor levert in deze compacte verpakking maar liefst 170 pk en 250 Nm, meer dan voldoende om volledig te genieten van het roadstergevoel. De stevige aankoopsom (ongeveer €40.000) lijkt op het eerste zicht een spelbreker te worden, het zichtbare rijplezier en bijhorende glimlach heeft nu eenmaal z’n prijs..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...