Video: Pagani Huayra BC

Officieel: Pagani Huayra BC [790 pk / 1.100 Nm]Binnenkort staan we zelf oog in oog met de Pagani Huayra BC, nu moeten we het nog doen met een knappe video.

Horacio Pagani himself eert met de Huayra BC de allereerste klant van zijn eigen autobedrijf maar vooral een goede vriend en zakelijke mentor, Benny Caiola. Het wederzijds respect was zelfs zo groot dat Horacio de specifieke Zonda na een lange zoektocht heeft teruggekocht en nu koestert als een eigen kind, de 20 klantenexemplaren van de Huayra BC zijn jammer genoeg al verkocht aan een stevig prijskaartje van meer dan twee miljoen euro! Gelukkig bestaan er ook nog vier prototypes van deze hardcore Huayra, later volgen er ooit nog eens enkele BC exemplaren van de aankomende Huayra Roadster.

De Huayra BC is 132 kg lichter en bijna 65 pk krachtiger dan de reguliere Huayra, de officiële prestatiemetingen moeten nog gebeuren maar we verwachten dat de 0-100 km/u tijd van 3,3 seconden serieus zal zakken. Dit ook te danken aan de diverse aerodynamische aanpassingen en getover met de software van de krachtige 6.0-liter V12 die nog steeds van AMG overkomt!

Bonusmateriaal

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...