Tesla voorziet Autopilot update, komt & gaat autonoom

Tesla opent nieuwe showroom in GentAutonoom rijden kon de Tesla (ongeveer) al met de laatste Autopilot software, met behulp van een nieuwe update kan hij ook zichzelf wat verderop gaan parkeren én terugkomen!

Na de Roadster kwam Tesla met de knappe Model S die de mogelijkheden van elektrische wagens écht volledig aantoonde, zelfs al zitten we nog maar in een vroeg stadium.. De andere grote autoconstructeurs hebben dat nu ook eindelijk volledig door en komen in de komende jaren met soortgelijke bolides wat de technologie enkel en alleen maar goed zal doen, intussen heeft de hippe autobouwer uit California ook een praktische Model X in het gamma opgenomen.

Zowel voor de Model S als Model X is er nu een update klaar – Tesla Version 7.1 voor de kenners – die hun wagen nog beter dan ervoor maakt, even aan de wifi hangen en je bolide is zo up-to-date! Met Version 7.0 had je al de beschikking tot Autopilot waarmee de wagen zo goed als zelfstandig in het verkeer kan bewegen (onder bepaalde voorwaarden), uit de vele gebruikersdata – en de onoverkomelijke ongelukken – heeft Tesla heel wat kunnen leren en het systeem verbeteren. Daarnaast maakt ook de Summon functie zijn opwachting, iets waarmee je jouw buurman/vrouw ongetwijfeld zal kunnen imponeren.

Door Summon te gebruiken kan de Tesla zelf de garagepoort openen, binnenrijden en zichzelf afsluiten. Omgekeerd gaat het ook, via de smartphone app kan je jouw wagen oproepen die ontwaakt, de garagepoort opent en komt – nog steeds volledig elektrisch en geruisloos – aanrijden en de garage weer sluit zoals het hoort. Wederom is deze geniale feature een publieke beta, Tesla zal dus gebruik maken van alle opgedane ervaringen en het systeem wederom verbeteren, een methode die hun in het verleden toch al heel wat innovatieve tijdwinst wist te boeken in tegenstelling van eigen prototypes in te zetten.

Momenteel werkt deze feature enkel als je een compatibele garagepoort hebt én nabij je wagen bent (ongeveer 20 meter), in de – misschien niet meer zo verre? – toekomst zou je jouw wagen van de andere kant van het land kunnen Summon’en (oproepen) en zichzelf zelfs laten opladen onderweg aan een publieke Supercharger laadpaal! Maar alvorens deze toekomstmuziek van Tesla werkelijkheid wordt zal er wel nog een wettelijk kader voor autonome wagens moeten komen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...