Jaguar XE krijgt vierwielaandrijving [XE 2.0D AWD – 180 pk]

Jaguar XE krijgt vierwielaandrijving [XE 2.0D AWD - 180 pk]Op het Autosalon van Los Angeles – en net op tijd voor de winterperiode – kondigt Jaguar aan dat de XE ook vierwielaandrijving krijgt, daarnaast zijn er ook updates voor de multimedia en de veiligheidssystemen. 

De toevoeging van vierwielaandrijving is momenteel wel nog exclusief voorbehouden voor de Jaguar XE 2.0D met 180 pk / 430 Nm en de achttrapsautomaat. Wanneer er een specifieke krachtverdeling nodig blijkt te zijn zal de XE het vermogen zo goed mogelijk proberen te verdelen in enkele miliseconden, in normale omstandigheden ligt de focus nog steeds op de achteras. Dit torque-on-demand systeem rekent op de slimme sensoren van de Intelligent Driveline Dynamics en Adaptive Surface Response en komt over van Land Rover, toch wel een specialist op het gebied van vierwielaandrijving. Deze nieuwigheid voor het Jaguar XE gamma is vanaf 2016 te bestellen, in de lente starten de eerste leveringen.

Voor de XE MY17 (Model Year 2017) voorziet Jaguar nog enkele interessante updates. Zo krijgt het 10,2 inch infotainmentsysteem – waarover we toch alreeds zeer tevreden waren – nog wat extra rekenkracht, een WiFi hotspot (tot acht toestellen!) en het systeem is compatibel met iOS (Carplay) en Android (Android Car) apps. De hippe Apple Watch eigenaars kunnen ook gebruik maken van hun smartwatch om per direct een SMS/email te sturen met de aankomsttijd. Liefhebbers van het betere geluid worden ongetwijfeld ook gelukkig van het nieuwe Meridian digitaal surround audiosysteem met zeventien luidsprekers en 825W!

Op het gebied van veiligheidssystemen gaat de Jaguar XE nu verder met Lane Keep Assist en de Driver Condition Monitor, die vermoeidheid bij de bestuurder detecteert en rustpauzes zal aanraden. Met behulp van de Adaptive Speed Limiter rijdt je op de cruise control nooit meer te snel, de snelheid wordt automatisch aangepast aan de ter plaatse geldende limiet.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XE 2.0 D R-Sport!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...