Tesla Model S kan met Autopilot update (bijna) autonoom rijden

Tesla Model S - AutopilotMet behulp van de Autopilot software zet Tesla een serieuze stap in de richting van autonoom rijdende auto’s!

Terwijl die andere autoreus in een serieus softwareschandaal verwikkeld zit kan het hippe Tesla nogmaals uitpakken met een stevige primeur. Met behulp van een kleine update (Tesla 7.0 – 15 minuten via WiFi) kunnen eigenaars van een Model S de Autopilot installeren, zoals de naam al doet vermoeden kan de elektrische berline hiermee kleinschalig zelf rijden.

Met behulp van de reeds aanwezige hardware (sensoren, radar, camera en GPS modules) is de wagen nu zelf slim genoeg om een specifieke snelheid aan te houden en te anticiperen in het dagdagelijkse (drukke) verkeer. Ook het wisselen van rijvak is perfect mogelijk, al ben je daarvoor eerst nog zelf aanwezen om een fysieke actie te maken. De flamboyante CEO van Tesla, Elon Musk, was er wel als de kippen bij om te vermelden dat het hier eigenlijk gaat om een publieke beta en de bestuurders dus zelf ten alle tijden in staat te moeten zijn om het stuurwiel terug over te nemen. Alle Autopilot data wordt vervolgens gebruikt om het systeem te verbeteren en te finetunen, ook de nieuwe Model X krijgt deze innovatieve feature mee.

Technisch gezien was een dergelijk autonoom rijgedrag al een tijdje mogelijk bij Tesla dankzij de aanwezige rekenkracht en vele veiligheidsfeatures maar het was wachten op de goedkeuring van de Amerikaanse overheid. Ook in Europa is het Autopilot systeem perfect legaal, al blijft de bestuurder de volledige verantwoordelijkheid dragen en ben je verplicht je handen op het stuurwiel te houden.

Tesla Model S - AutopilotDeel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...