Teaser: Lancia Ypsilon 2016

Teaser: Lancia Ypsilon 2016Een verrassing van formaat voor het Autosalon van Frankfurt, Lancia komt met een nieuwe Ypsilon.

De Lancia Ypsilon viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en zelfs na de donkere berichten over een (eventueel) afscheid komen de modieuze Italianen met een new Ypsilon naar de grote Autobeurs in Frankfurt. Momenteel moeten we het doen met een begeleidende tekst en een vage teaser, op de beursvloer zullen we pas zien hoe vernieuwend deze compacte Lancia effectief is. Sinds zijn introductie in 1985 passeerden er al vijf generaties de revue en werden er 2 miljoen exemplaren verkocht. Kan je toch niet wachten, in het weekend van 12 en 13 september kan je hem ontdekken in het BeLux dealernet!

Deze Lancia Ypsilon komt enkel als compacte vijfdeurs waarmee hij praktisch vernuft combineert met verregaande wendbaarheid en een jeugdig voorkomen. Het design zou stevig vernieuwd zijn met ondermeer een nieuwe voorgrille, lichtblokken en karakterlijnen, naar goede gewoonte krijgen we nieuwe koetswerkkleuren (Blu di Blu en Avorio Chic) en diverse velgdesigns. Het interieur krijgt ook een make-over met een nieuw dashboard, een herkende versnellingspook en een nieuwe middentunnel met heel wat opbergvakken, ook krijgt deze Ypsilon het fijnwerkende UConnect navigatie- en multimediasysteem.

De Lancia new Ypsilon doet het met drie uitrustingsniveau’s (Silver, Gold & Platinum) en komt met vier motoren die voldoen aan de EURO6 norm. Dat zijn de 1.2 FIRE (69 pk – 120 g/km CO2), de befaamde 0.9 TwinAir (85 pk – 97 g/km), een 1.3 MJet turbodiesel (95 pk – 95 g/km CO2) en de superzuinige CNG uitvoering (80 pk – 86 g/km CO2). Standaard steeds in combinatie met een manuele versnellingsbak, optioneel kan je ook een automaat krijgen.

Net zoals die andere hippe Italiaan steekt de Ypsilon zijn Italiaanse flair niet onder stoelen of banken, ditmaal voorzien van een stevige portie moderne technologie en kwalitatieve materialen. Niet lang na de wereldpremière op het Autosalon van Frankfurt zal de nieuwe Ypsilon al in het Belgische dealernet staan, prijzen kunnen we jullie jammer genoeg nog niet meedelen.

update 09/09: één duidelijke foto!

Teaser: Lancia Ypsilon 2016

Lees hier onze rijtest met de Lancia Ypsilon CNG EcoChic!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Teaser: Lancia Ypsilon 2016"

  1. PJS 08-09-2015 om 20:40

    Nieuwe Ypsilon is in avant-première reeds te zien bij de Lancia verdelers op 12 & 13 september.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...