BIVV promoot rechts rijden! #middenvakrijders

BIVV promoot rechts rijden! #middenvakrijdersLangdurig en onnodig op het middenvak – of zelfs links, nog erger – is niet enkel hopeloos irritant, het is ook verboden én gevaarlijk!

Onnodig “links” blijven rijden op het autosnelweg, het kwam vorig jaar nog naar boven als één van de grootste ergernissen van de Belgische automobilisten (tezamen met bumperkleven en niet pinken). Minister Weyns (N-VA) komt daarom in samenwerking met het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) met een campagne die dergelijk gedrag moet afraden. Met een mediacampagne en reuzegrote borden langs de snelweg moet het hopelijk toch gaan binnendringen bij de sloebers dat er niets mis is met op het rechtervak te rijden.

Dat is volgens de wegcode verplicht (109 artikel 9.3.1) en kan ongewild ook heel wat verkeersproblemen/drukte veroorzaakten, de onveilige situaties die daaruit voorkomen nog buiten beschouwing gelaten. Dagelijks plukt de wegpolitie ongeveer 7 bestuurders van de weg die onnodig rechts rijden en die een boete van 55 euro meekrijgen, maar jammer genoeg is dat niet de core business van onze Blauwe vrienden. Ter info: de middenvakrijders langs rechts inhalen is ook verboden én is juridisch gezien erger dan de “initiële misdaad” zelf!

BIVV promoot rechts rijden! #middenvakrijders

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...