Officieel: Porsche Cayman GT4

Porsche Cayman GT4Onverdienstelijk werd de Cayman aanzien als het kneusje van het Porsche gamma, met deze nieuwe Cayman GT4 bewijzen ze op overtuigende wijze zijn bestaansrecht!

Na een lange periode van geruchten, spyshots en vage bevestigingen komt Porsche nu met een officieel statement naar buiten: de Cayman GT4 maakt zijn introductie op het Autosalon van Genève. Aan de buitenzijde is deze rangetopper te herkennen aan een agressieve grille met luchtsplitters vooraan, grotere kiemen aan de zijkanten en een grote spoiler achteraan. Een dubbele uitlaat werd centraal geplaatst, net zoals Zuffenhausen ook al deed bij de 991 GT3! Ook het geavanceerde remsysteem en de verlaagde sportophanging is afkomstig van die sublieme Porker.

De Porsche Cayman GT4 krijgt zijn kracht van het motorblok van de Carrera S, vandaag nog steeds een 3.8-liter flat-six. In de Cayman levert het blok 385 pk én voltooi je via een manuele zesbak in 4,4 seconden de nul-naar-honderdsprint. Met een topsnelheid van 295 km/u heb je ook niets te klagen. Wie Porsche zegt, zegt natuurlijk ook Nürburgring Nordschleife rondetijden. De Cayman GT4 klaarde dit klusje in 7 minuten en 40 seconden, niet slecht voor een compacte sportwagen.

Het interieur werd ook volledig opgewaardeerd met een sportieve inborst, denk dus maar aan Alcantara, chroom, contrasterende stitching, koolstofvezel, sportzetels, sportstuur en dergelijke. Naar goede gewoonte kan je heel wat afstemmen op persoonlijke smaak en budget, waarnaast ook nog sportievere upgrades bij deze Cayman GT4 mogelijk zijn! Zo kan je opteren voor carbon-keramische remmen, lichtgewicht zetels, Special Sport Chrono Package, Track Precesion App, …

Begin maart krijgen we deze Cayman GT4 te zien op de Porsche stand in Zwitserland, momenteel worden er al orders opgenomen in het dealernet. De Belgische richtprijs ligt in de buurt van €85.000, de eerste leveringen zijn voorzien voor de lente!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Porsche Cayman GT4"

  1. Wolf 05-02-2015 om 20:26

    Concurentie in eigen huis??? Ik zou gaan voor een 911 gts als ik zoveel geld mocht en kon uitgeven

Reageer

Reactie aan het plaatsen...