Officieel: Volvo S60 Cross Country

Officieel: Volvo S60 Cross CountryOok met deze nieuwe Volvo S60 Cross Country kan je ongegeneerd op avontuur!

Na de nieuwe V60 Cross Country hadden we deze soortgelijke S60 Cross Country niet zien aankomen. Verhoogde en meer capabele uitvoeringen werden steevast gebaseerd op de breakvariant, Volvo heeft met deze S60 CC berline dus een primeur te pakken. Echt offroaden zouden we hier niet direct mee doen, maar toch kan je onverharde paden normaal gezien zonder kleerscheuren overleven. Met extra beschermingsplaten, een verhoogde rijhoogte van 6,5 centimeter en de velgen in maatje 18″ of 19″ moet dat lukken, een resem Cross Country badges moet het geheel visueel ook wat aantrekkelijk(er) maken.

Onder de motorkap is er ruimte voor enkele bekende blokken uit het Drive-E aanbod. Benzineliefhebbers zijn verplicht te kiezen voor de 254 pk sterke T5 met vierwielaandrijving, de evenknie aan dieselzijde is de heerlijk klinkende 2.4-liter vijfcilinder D4 met 215 pk en eveneens AWD. Voor de milieubewuste boswachter is er gelukkig ook nog een D4 diesel met 190 pk en voorwielaandrijving, zeker inzake CO2 uitstoot en verbruik een stuk interessanter voor de Belgische markt.

Prijzen zijn er nog niet, maar verwacht een beperkte meerprijs ten opzichte van het reguliere Volvo S60 aanbod (vanaf €28.290). In de lente starten de Zweden met het opnemen van orders voor deze S60 Cross Country, het lijkt er sterk op dat Volvo Cars Gent de productie voor zijn rekening neemt!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...