Mercedes F 015 Luxury in Motion Concept is de toekomst

Mercedes F 015 Luxury in Motion Concept is de toekomstMercedes toont met haar F 015 Luxury in Motion Concept de langetermijnvisie omtrent mobiliteit, interieurvormgeving, aandrijflijnen en gadgets. Véél gadgets!

Om de zoveel jaar komt met Mercedes met een hoogtechnologisch en futurisch concept waarmee ze premature technologie en visie’s willen delen, maar de nieuwe F 015 Luxury in Motion gaat nog een stapje verder. Met zijn uniek design en bijhorende (extreem!) lage luchtweerstand scoort hij al heel wat punten voor het conceptexamen, maar met zijn autonoom rijdende eigenheid nestelt hij zich per direct vooraan de technologieklas.

De B-stijl ontbreekt en dankzij de suicide doors is instappen geen enkel probleem. De vier inzittenden kunnen hun zetels bovendien in diverse configuraties plaatsen. Met deze hoogwaardige doch futuristische afwerkingsgraad gaan we maar al te graag de toekomst tegemoet! Het vele hout, leder en touchscreens kunnen niet anders dan van de Mercedes F 015 Luxury in Motion Concept een prettige omgeving maken.

Voor de aandrijflijn werd er geopteerd voor waterstof/elektriciteit hybridesetup, iets wat we al zagen bij het F 125! Research Vehicle uit 2011. Het rijbereik van 1.100 kilometer lijkt alvast veelbelovend, de prestatiecijfers (268 pk / 200 Nm) zijn dan weer aan de magere kant als we ze vergelijken met de huidige modellen. Maar gezien deze F 015 autonoom kan rijden zal je bijzonder weinig tekort komen, de topsnelheid ligt trouwens op 200 km/u en voor een sprintje aan het stoplicht reken je best 6,7 seconden. Zuiver elektrisch zou je 100 km moeten kunnen rijden met dank aan de slimme lithium-ion batterijen.

Of we ergens in 2030 een rijtest zullen publiceren van een dergelijke Mercedes is vrij onwaarschijnlijk, dat we tegen dan ons verplaatsen in autonoom rijdende auto’s lijkt op korte termijn wel al werkelijkheid te worden. De volgende generatie Mercedes’en zullen hier en daar elementen overnemen van dergelijke concepten, zo’n hightech interieur zou nog wel iets kunnen zijn voor de volledig nieuwe S-Klasse, die voor 2020 op de planning staat!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...