Jaguar Land Rover ontwikkelt doorzichtige A-Stijl

360 Virtual Urban Windscreen
Jaguar Land Rover werkt naarstig verder aan haar next-gen technologische autosnufjes.

Je hebt er ongetwijfeld ook al last van gehad, die ene fietser die verborgen achter de A-stijl van je voorruit plots voor je wielen tevoorschijn komt. En omdat niet elke wagen een Ford B-Max is, kan ook de B-stijl wel eens in de weg zitten bij het achterom kijken. Maar niet gevreesd, Jaguar Land Rover heeft bijna een oplossing klaar: “360 Virtual Urban Windscreen”.

Met behulp van camera’s omheen de wagen worden beelden geprojecteerd op schermen gemonteerd in de A- of B-stijl, waarmee je beter het omliggende verkeer in de gaten kan houden. Voetgangers, fietsers of andere wagens, het risico op ongevallen wordt door de innovatieve technologie drastisch verminderd. Het systeem bouwt verder op de “transparante motorkap“, die het merk niet zolang geleden promootte.

De commercialisatie van de technologie is nog niet voor meteen, maar echt lang kan het ook niet meer duren. Tot slot zou je zelfs je eigen wagen kunnen volgen als “Ghost Car” bij de navigatie, zodat je niet langer beroep moet doen op een al zo praktische head-up display of een verouderd schermpje in de middenconsole.

360 Virtual Urban Windscreen Ghost Navigation

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...