Ssanygong X100 is bijna klaar [XIV-AIR & XIV-ADVENTURE]

Ssanygong X100 is bijna klaar [XIV-AIR & XIV-ADVENTURE]We hadden stiekem een productiemodel van de Ssangyong X100 verwacht in Parijs, het werden terug twee conceptmodellen. Maar de volgende stap is the real deal werd ons beloofd!

De Ssangyong XIV Air en Adventure zijn respectievelijk conceptmodel vijf en zes voor de belangrijke X100 nieuwkomer, het wordt namelijk het eerste model dat volledig vanaf nul ontwikkeld en ontworpen werd met het geld van de nieuwe investeerder. Begin 2015 zouden we de eerste beelden van deze nieuwe crossover/terreinwagen moeten krijgen waarna een wereldwijde productie zich opdringt, een Europese lancering op het Autosalon van Genève in maart lijkt alvast in de sterren geschreven. Maar tot die tijd moeten we het doen aan de resem conceptmodellen.

De insteek voor de XIV Adventure is niet moeilijk te raden, voor wie toch nog twijfelt zijn er nog de stoere terreinbanden met extra bumperschilden, subtiele spoiler en bagagedrager op het dak. De Ssangyong XIV Air doet het dan weer luchtiger en is iets tussen een cabrio en targa, momenteel ongezien in het segment.

Het platform voor beide concepten is volledig nieuw, daardoor is er een behoorlijke vrijheid voor de motoren en transmissies. Voor Europa is voorwielaandrijving essentieel als ze succes willen oogsten, de omschakeling naar vierwielaandrijving is hier slechts een leuke extra. Zowel een nieuwe 1.6-liter benzine als diesel viercilinder zou hier zijn intrede maken, voornamelijk een lage CO2 uitstoot zal van belang wezen. Wordt vervolgd! 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...