Officieel: Mercedes AMG GT

Officieel: Mercedes AMG GTBijna gelijktijdig met de iPhone6 lanceert Mercedes eindelijk de AMG GT in volle glorie!

Na het wereldkampioenschap teaser’en en gedeeltelijk informatie lossen komt Mercedes eindelijk met alle informatie en knappe foto’s van hun nieuwste speeltje, de AMG GT. Deze is de opvolger voor de succesvolle SLS AMG die Mercedes specifiek voor dit sportieve segment wist te bouwen, van de nieuwkomer wordt minstens hetzelfde verwacht. We hadden al beelden van het interieur, het vermogen, het gewicht en het geluid maar zelfs na tientallen video’s en previews zijn we toch verbaast met het uiteindelijke design. We herkennen diverse andere Mercedes’ modellen en ook hier en daar wat lijnen van niet-nader-genoemde concurrenten, al zal de AMG GT ongetwijfeld hoofden doen draaien in Knokke, Monaco of Londen.

Van de nieuwe 4.0-liter V8 zullen er twee vermogensvarianten naar buiten komen, deze zal later dit jaar ook zijn weg vinden naar de nieuwe C63 AMG. De basisversie – al is zo’n term nogal oneerbiedig met 460 pk – herken je aan de 18″ velgen, de AMG GT S krijgt 19″ tot 20″ lichtmetaal en 510 pk, een dynamische spoiler krijgen ze beiden. De sprinttijd ligt respectievelijk op 4 en 3,8 seconden, de topsnelheid ligt boven de 300 km/u. Immense remschijven zorgen ervoor dat je ook vrij snel terug stilstaat en optioneel kan je zelfs kiezen voor carbon ceramic exemplaren met nog meer grijpkracht. Met slechts 1.540 kg op de weegschaal – met dank aan het veelvoudig gebruik van aluminium, staal en magnesium – moet de AMG GT in staat zijn scherp de bocht in de duiken, met een aangepaste AMG RIDE CONTROL sportophanging hebben we alvast het volste vertrouwen in de expertise van de ingenieurs uit Affenbach.

Later krijgen we ongetwijfeld een hardcore AMG GT Black Series variant, terwijl er ook gefluisterd wordt over een Performance en GT3 versie. Omtrent een dakloze AMG GT werd er heel wat minder informatie gelost, maar als we de laatste geruchten mogen geloven zal die er jammer genoeg niet komen. Met de komst van de Mercedes C-Klasse Cabrio en S-Klasse Cabrio krijg je al voldoende keuze inzake Roadsters bij Das Haus, ook de SL-Klasse zou het intern (te) lastig krijgen met een AMG GT Roadster. Al hopen we toch stiekem dat de waarheid later het tegendeel zal bewijzen.

Op het Autosalon van Parijs begin oktober zal deze Mercedes AMG GT een prominente plaats krijgen, daar verwachten we ook een toepasselijke prijsindicatie te verkrijgen. De productie zal begin 2015 starten terwijl de eerste leveringen pas voor april/mei zullen zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...