Video: Range Rover SVR

Range Rover Sport SVR
Land Rover stelt morgen op Pebble Beach haar snelste creatie ooit voor: de Range Rover Sport SVR.

De Nürburgring-tijd en de daarbij horende titel van snelste SUV door de Groene Hel werd ons al meegedeeld, maar nu verliest de Range Rover Sport SVR ook alle camouflage. Land Rover zal het model, een creatie van Jaguar & Land Rover’s nieuwste Special Operations, morgen voorstellen op Pebble Beach. Later komt het model gewoon op de markt, waarvoor we in België ruim 100.000 euro zullen voor mogen neertellen.

De SVR ziet er met zijn uitgeklopte koetswerk, vier uitlaten en enorme 21-inch velgen niet alleen agressief uit, onder de motorkap doet een 5.0-liter V8 het uitzicht alle eer aan. Het inmiddels welbekende blok met supercharger levert ook hier 550 pk en 680 Nm en wordt via een aangepaste achttraps automaat op de vier wielen overgebracht. Goed voor een sprintje van 0-100 km/u in amper 4,7 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 260 km/u. Klinkt bovendien ook niet slecht…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...