Spyshots: Porsche 911 GT3 RS

Spyshots: Porsche 911 GT3 RSWe kijken er al een tijdje naar uit, maar nu lijkt de Porsche 991 GT3 RS er ook écht aan te komen!

Met een Porsche Carrera kan je al heel wat plezier beleven, toch zijn er nog steeds modellen in hetzelfde gamma die net iets meer weten te brengen. Denk maar aan de S, 4S, Targa, Turbo of GT3 versies! De meest sportieve variant wordt waarschijnlijk de GT3 RS – RennSport – waarmee je eigenlijk een straatlegale racewagen koopt. In vergelijking met zijn reguliere GT3 bloedbroeder focust hij zich niet op een zuivere krachttoename maar eerder op het beperken van onnodig gewicht. Niet meer zo gemakkelijk gezegd dan gedaan als je de laatste atmosferische 911 in het rijtje bent, toch slagen de ingenieurs uit Zuffenhausen er keer op keer in om een indrukwekkende RS creatie te brengen.

Visueel komt hij ook nog eens een tikkeltje straffer voor de dag dan zijn Porsche familiegenoten, zo is de vaste spoiler achteraan standaard en krijgt hij een nieuwe voor- en achterbumper. De centrale dubbele uitlaat blijft op post terwijl de sportwagen vrij breed rubber aangemeten krijgt om een zo goed mogelijk contact(vlak) te onderhouden met de ondergrond. Het onderstaande testexemplaar kreeg nog wat zwarte camouflagetape mee, wanneer je bij de dealer je GT3 RS orderbon tekent zal je wederom kunnen kiezen uit diverse kleurrijke bestickeringen.

Motorisch rekenen we terug op een 3.8-liter flat six die volgens de laatste geruchten net geen 500 pk zal meekrijgen. De topsnelheid zal meer dan voldoende zijn voor op de openbare weg, al verwachten we voornamelijk een bijzonder scherpe rondetijd rond de befaamde Nurburgring. De komende Porsche GT3 RS wordt tegen het najaar verwacht en zal ook dienen als homologatie voor de 911 RSR raceklasse.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...