Officieel: Lexus NX

Officieel: Lexus NXLexus had nog geen compacte SUV in de catalogus staan, maar lost dat probleem op met de komst van de gloednieuwe NX!

De grote Lexus RX is voor sommigen misschien net een tikkeltje teveel van het goede, terwijl de rest van het gamma van de luxueuze Japanners voornamelijk uit knappe sedans bestaat. Maar ook crossovers en kleine terreinwagens doen het ongelooflijk goed qua verkoop, geen wonder dat Lexus de nieuwe NX op ons los laat. Wil je hem als eerste aanschouwen moet je op 20 april in Beijing zijn, op de voorgaande internationale autosalons kon je de conceptuele LF-NX voorganger wel al zien.

Visueel bouwt de NX uiteraard verder op de huidige Lexus’en met hun vrij aanwezige trapeziumgrille vooraan, grote velgen (17″ of 18″) en een knap lijnenspel bij de sportieve F-Sport trim. Binnenin ademt deze crossover ook een vrij Oosterse sfeer met een grote focus op een comfortabel rijgedrag. Technologisch krijgt de wagen naast alle moderne veiligheidsystemen ook heel wat gadgets zoals een G-krachtmeter, headup display en de oldschool muisbediening. Met het Wireless Charging Tray systeem zou je onderweg draadloos je telefoon kunnen opladen, al zien we dat eerst graag even in de praktijk!

Motorisch brengt de NX ook een nieuw turbobenzineblok dat exact 2 liter groot is (NX200t), maar gezien de huidige Lexus line up in België verwachten we hier enkel een NX300h die het benzine + elektrisch hart krijgt van de GS300h en IS300h. Exacte prestatiecijfers zijn er momenteel nog niet, maar we verwachten een 200 tal gecombineerde pk’s met een normverbruik van slechts 6 liter benzine! De Audi Q5 en BMW X3 verwelkomen alvast hun nieuwe premium segmentgenoot!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...